bloc
noticies
novetats

dijous, 19 de gener del 2012

RESIDUS: Dos importants votacions al Parlament Europeu


La sessió d'avui del Parlament Europeu aprovarà dos temes importants en relació als residus:
  • Noves normes per fomentar el reciclatge de residus elèctrics
  • Reducció a la meitat del malbaratament d'aliments per al 2025

+ RECICLATGE DE RAEE
El Parlament Europeu votarà avui una directiva que introdueix nous objectius de recollida i reciclatge de residus d'aparells elèctrics i electrònics, com els frigorífics, els telèfons mòbils o els ordinadors. Les noves normes, acordades amb els Estats membres, també redueixen els tràmits administratius per als fabricants. La nova norma revisa la directiva actual sobre residus d'aparells elèctrics i electrònics, vigent des de 2003.

- MALBARATAMENT ALIMENTARI
Cada any Europa llença a la brossa la meitat dels aliments en bon estat. El Parlament Europeu votarà avui, dijous, un informe que exigeix a la Comissió Europea mesures urgents per reduir a la meitat el malbaratament d'aliments per al 2025.

Els diputats proposen, per exemple, esclarir la diferència entre dates 'de caducitat' i 'de consum preferent', per evitar el malbaratament d'aliments en bones condicions.
La diversificació de la mesura dels envasos i l'educació sobre alimentació són altres de les propostes.

Segons dades de la Comissió Europea, la generació anual de residus alimentaris als 27 Estats membres ascendeix a 89 milions de tones, és a dir, 179 kilograms per habitant. Els residus alimentaris assoliran al 2020 els 126 milions de tones (un augment del 40%) a no ser que s'adoptin mesures preventives.

Més informació a
Informe sobre com evitar el malbaratament d'aliments: estratègies per millorar l'eficiència de la cadena alimentària a la UE (ES)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada