bloc
noticies
novetats

dimecres, 18 de gener del 2012

#onvasenvas ja és al carrer i a les xarxes


Ho estàvem anunciant des de diumenge i ja és aquí.
Avui ha començat la campanya On vas, envàs? als mitjans on i off line i a les xarxes socials.

L'objectiu de la campanya, promoguda per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Ecoembes i Ecovidrio, és contribuir al foment de la recollida selectiva dels residus d’envasos entre la ciutadania de l’àrea metropolitana, i donar a conèixer el tractament que reben aquests residus per poder ser reciclats. Les accions de la campanya, amb un fort component participatiu, complementen les del Moviment R, la campanya 2.0 del projecte LIFE COR.

El videoclip
L’element que enceta la campanya és el jingle On vas, envàs?. A partir d’aquesta cançó s’ha elaborat un videoclip, amb la col·laboració d'un centenar de persones que van participar espontàniament en una acció d’street marketing celebrada el passat 22 de desembre a diferents emplaçaments de Barcelona, Castelldefels (Campus del Baix Llobregat) i l’Hospitalet de Llobregat (Mercat de Collblanc).



Si no ho veig, no ho crec
No hi ha millor manera d'entendre una cosa i de desfer malentessos o llegendes urbanes que veient personalment on van a parar i què se'n fa dels residus que hem dipositat al contenidor groc, els dels envasos.

Per aquest motiu, la campanya organitza dues visites a la Planta de triatge de Gavà-Viladecans, una de les plantes de selecció de residus d’envasos de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on es tracten unes 23.000 tones d’envasos cada any. Aquestes visites tenen per objectiu mostrar a la ciutadania quin és el procés que segueixen els residus per poder ser reciclats un cop han estat dipositats correctament al contenidor groc. Les visites són gratuïtes i s’efectuaran els dies 15 i 17 de febrer al matí. Les inscripcions es poden realitzar al telèfon 93 852 04 02.

Els i les visitants tindran l’oportunitat de participar en un concurs i emportar-se una cistella de productes ecològics.

Al marge de la campanya On vas, envàs? totes les plantes metropolitanes de tractament de residus són obertes al públic, a través de visites guiades. Si voleu més informació, la trobareu aquí.

La campanya als mitjans
La campanya és present, sobretot, a la ràdio. També serà objecte d'un publireportatge (ja us n'informarem).


Marxandatge
Es distribuirà un joc de sis sotagots ls municipis participants en la campanya, que són: Begues, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Santa Coloma de Gramenet.

El microsite
Per acabar el post d'avui, us informem que la campanya disposa d'un microsite. Allà hi trobaren més informació de la campanya i de com separar i reciclar.



També trobareu informació actualitzada al Facebook del COR http://www.facebook.com/Residus.AMB.COR
i al nostre Twiter https://twitter.com/#!/residus_AMB_COR

1 comentaris:

phalloides ha dit...

No us podeu posar d'acord entre administracions!!! i fer una sola campanya que no provoqui desinformació:

És de riure:

envàs on vas : www.envasonvas.cat : Generalitat de Catalunya
on vas envàs: http://www.onvasenvas.cat/ : AMB i altres


Publica un comentari a l'entrada