bloc
noticies
novetats

dimarts, 3 de gener del 2012

R-estrena el Nadal: L'important és a l'interior!


Quant paper es fa servir cada any per embolicar tots els regals que es fan?
Hem buscat maneres diferents d'embolicar els regals, creatives i imaginatives, que demostrin que amb imaginació i enginy 3R es pot mantenir la il·lusió dels regals sense generar tants residus.

Existeixen moltes alternatives: embolicar-los amb paper reciclat, amb paper de diari o amb una tela, fer un 'collage' de fotos retallades d'una revista, etc. També es poden posar en un sobre o dins d'alguna caixa bonica que corri per casa, que es pugui reutilitzar. Creiem que l'important és el que hi ha dins, no pas l'embolcall.

Reciclant materials
Alguns blocs, com ara Ocells al terratdeliciosamartha, festes petites, ofereixen moltes idees sobre embolicar regals reciclant diferents tipus de paper, trossos de plàstic, teles, llana...


El GENAB (Grup Ecologista del Nucli Antic de Barcelona) va posar en marxa fa uns anys una campanya per fomentar aquest tipus d'embolcalls per regals a Ciutat Vella. Podeu veure un video resum amb algunes idees aquí.

Embolcalls reutilitzables
L'Infinit-loop és una proposta de embolcall de regal reutilitzable i amb una aplicació 2.0 que permet seguir el seu recorregut de regal en regal, vagi on vagi!



L'art del Furoshiki
Al Japó, embolicar objectes amb tela es considera un art i s'anomena Furoshiki. El govern del país el fomenta com a alternativa a la utilització de les bosses de plàstic en el dia a dia, encara que es pot aplicar també com alternativa al paper de regal. Existeixen moltes variants segons la forma i mida del regal: llibres, ampolles, objectes rodons, etc...

 




Teniu idees per embolicar regals sense fer tants residus? 
Ens ho podeu explicar al nostre bloc o a les xarxes socials:
 @residus_AMB_COR #restrena

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada